Nieuwsberichten 2015

Verslag traject DURF TE DROMEN

Juni 2015
In april 2015 is een tweede serie van 4 bijeenkomsten voor ouderen in het Oude Westen van Rotterdam georganiseerd. De bijeenkomsten vonden plaats in het Wijkpastoraat.
Deze bijeenkomsten werden niet als serie gecommuniceerd, maar als 4 inloop-bijeenkomsten, die ieder op zichzelf stonden. Deelnemers hoefden zich niet van te voren aan te melden. Uiteindelijk waren er 3 deelnemers die alle bijeenkomsten in april hebben gevolgd.
thumb_IMG_2794_1024

De bijeenkomsten bestonden uit 1 uur de tijd voor de activiteit van die dag met daarvoor en daarna een half uur inloop en “landen” en na afloop “afbouwen”.

  1. Kennismaken met elkaar. Door middel van beelden kennis maken met de man of vrouw, zijn of haar keuzes in het leven en welke droom deze persoon vroeger had.
  2. Welk beeld heb je van jezelf? Samen met kunstenaar Clara Froger worden kleuren verkend en maken we in de droge vilttechniek van wol ons innerlijk beeld en daarna een beeld voor een andere deelnemer.
  3. Invloed van muziek op zorg en welzijn. Wat betekent muziek voor jou? Welke invloed heeft het in je leven? En wat is je favoriete muziek? Deze middag werd ingevuld door Jeannette van Tulder van Coachingspraktijk De Klankschaal
  4. Terug naar het nu, met beide voeten op aarde. We dansen ons los, voelen de grond en tekenen ons gevoel in onze voetafdrukken. Tot slot maken we een verbindende tekening van onze handen.

Met de diversiteit aan oefeningen, de gesprekken over keuzes en de invloeden die inwerken op de keuzes die je maakt in het leven, kregen deelnemers meer inzicht in zichzelf. De bijeenkomsten zijn afgesloten met het bewust maken van waar je plezier uithaalt en de mogelijkheden die je nog hebt.
De bijeenkomsten werden als open en prettig ervaren. Voor alle deelnemers geldt dat er een bewustzijn is gecreeerd van waar je nog plezier uit haalt. Er zijn door deelnemers zowel nieuwe hobby’s als oude hobby’s opnieuw opgepakt. Ook zijn deelnemers die vrijwilligers doen, bewust geworden van het plezier dat ze daarin hebben en dat ze een beetje erkenning daarin prettig vinden.

thumb_IMG_2781_1024  thumb_IMG_2814_1024

De communicatie om deelnemers te werven is opnieuw lastig gebleven. Echter duidelijk is dat vaker dergelijke bijeenkomsten georganiseerd dienen te worden. Het biedt mensen nieuwe motivatie en energie om actief te blijven.

Jaarverslag 2013-2014

mei 2015
Het eerste jaarverslag van Stichting Creatief Welzijn Senioren is een feit.
Lees hier Jaarverslag 2013 en 2014

Nieuw project in Oude Westen

Maart 2015
DURF TE DROMEN

flyer oude westen 15

Creatief Welzijn Senioren daagt bewoners van 65 jaar en ouder in het Oude Westen Rotterdam uit om mee te doen met 4 ontspannende ontmoetingen.
Tijdens 4 bijeenkomsten gaat u uw talenten ontdekken, uw wensen uitvoeren en ontmoet u nieuwe en oude buren. We gaan muziek maken, werken met kleuren en verhalen vertellen. U gaat op een bijzondere manier samen met een coach of kunstenaar aan de slag.
Ook nieuwsgierig naar uw talenten of altijd die ene wens nog willen doen. NU is uw kans. Kom op 2 april naar de bijeenkomst van DURF TE DROMEN.

LOKATIE:
Wijkpastoraat St. Mariastraat 142b

DATA:  2, 9, 16, 23 april 2015 van 14.00 – 16.00 uur

 

Gelukkig Nieuwjaar

nieuwjaarskaart 2015 copy

 

Advertenties